Distributiemanager Hypotrust ziet aantal hypotheekaanvragen met ruim 40% stijgen

amweb artikel:

Hypotrust ziet aantal hypotheekaanvragen met ruim 40% stijgen

13 oktober 2016 – Het aantal hypotheekaanvragen bij Hypotrust is in de eerste negen maanden van dit jaar met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. In absolute aantallen betekent dit meer dan 30.000 nieuwe aanvragen. Afgezet tegen het landelijk totaal hypotheekaanvragen geregistreerd door Hypotheken Data Netwerk (HDN) komt dit neer op een marktaandeel van bijna 13%.

Hypotrust, dat net als De Hypotheker, Quion en DMPM onderdeel is van Blauwtrust groep, heeft volgens de laatste cijfers van het Kadaster een marktaandeel van ruim 8% op basis van aantallen nieuwe hypotheken. Daarmee steeg het marktaandeel met maar liefst 2% (2015:6%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks de komst van nieuwe aanbieders.

Inmiddels bijna 2.000 aanvragen voor IQWOON
Als zogeheten regiepartij is Hypotrust verantwoordelijk voor meerdere hypotheeklabels, waaronder de eigen labels Hypotrust en IQWOON en het label bijBouwe van Dynamic Credit. Na de lancering in juli van dit jaar heeft IQWOON inmiddels bijna tweeduizend hypotheekaanvragen ontvangen. De gepasseerde hypotheekproductie van het eigen Hypotrustlabel steeg met ruim 32% naar een totaalbedrag van 2,9 miljard euro.

Belangstelling neemt niet snel af
De funding wordt verzorgd door institutionele beleggers zoals internationale banken, verzekeraars en pensioenfondsen waarmee Blauwtrust Groep samenwerkt. Michel van de Akker, directeur  van Hypotrust verwacht dat de belangstelling van buitenlandse partijen niet snel afneemt. “De Nederlandse hypotheekmarkt is vooralsnog een interessante beleggingsmarkt gebleken en zal dat ook de komende tijd nog blijven.”

bron: amweb