Consumentenbond: boeterentes banken te hoog en niet transparant

Consumentenbond: boeterentes banken te hoog en niet transparant

Maandag 15 mei besteedde het programma Radar van AVROTROS aandacht aan een recent onderzoek van de Consumentenbond. In dit onderzoek werd bij 20 banken onderzocht hoe zij omgaan met de boeteberekening bij vervroegd aflossen.

In totaal werden 200 aflosnota’s getoetst aan de richtlijnen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in juli 2016 heeft afgegeven. Het gaat daarbij om de juistheid van de berekende boetes en de informatievoorziening op de aflosnota’s.

De aflosnota’s van Hypotrust werden ook onderzocht. Het onderzoek toonde aan dat de informatievoorziening op de aflosnota’s beter kan. Hypotrust kan zich vinden in de richtlijnen die opgesteld zijn en zal de informatievoorziening uiterlijk 1 augustus verbeterd hebben.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de Consumentenbond.