Wordt uw renteopslag automatisch verlaagd?

Wordt uw renteopslag automatisch verlaagd?

Het komt vaak voor dat er ten onrechte renteopslag in rekening wordt gebracht. Maandag 20 november besteedde Radar aandacht aan dit onderwerp. Wanneer uw hypotheeklening in een lagere risicoklasse valt, loopt de bank minder risico. Niet alle banken verlagen de renteopslag automatisch. Vaak moet u zelf in actie komen. De Elan Plus Hypotheek en de Woon bewust Hypotheek van Hypotrust verlagen de renteopslag automatisch. In veel gevallen betekent dit lagere maandlasten!

Wat is renteopslag?

Bij het verstrekken van een hypotheek, loopt de geldverstrekker een risico. Hoe hoger de hypotheekschuld in verhouding tot de waarde van de woning, hoe meer risico voor de geldverstrekker. En hoe meer renteopslag u betaalt. Dit wordt ook wel risico-opslag genoemd. De renteopslag of risico-opslag is een verhoging van de hypotheekrente.

Elan Plus Hypotheek en Woon Bewust Hypotheek doen het goed

Jeroen Oversteegen, directeur Nationale Hypotheekbond, was te gast bij Radar om over dit onderwerp te praten. In mei heeft de Consumentenbond een uitgebreid onderzoek gedaan. Het artikel vindt u hier.

De Elan Plus Hypotheek en de Woon bewust Hypotheek verlagen automatisch de renteopslag wanneer er voldoende is terugbetaald. Deze producten kwamen dus erg goed in het onderzoek naar voren. Bekijk de volledige uitzending hier terug.

Looptijdrente.nl

Op de website looptijdrente.nl kunt u de totale kosten berekenen over de gehele looptijd van uw hypotheek. Op de website vindt u alle geldverstrekkers die automatisch de renteopslag verlagen. Zonder dat u actie hoeft te ondernemen!