Hoge score Hypotrust van de Consumentenbond voor renteopslagenbeleid

De Consumentenbond heeft het renteopslagenbeleid van banken beoordeeld. Uit het onderzoek kwam naar voren welke partijen de renteopslag aanpassen tijdens en aan het einde van de rentevaste periode. En welke voorwaarden hierbij gelden. De Woon Bewust Hypotheek van Hypotrust scoort een 9,5!

Renteopslag, wat is dat ook alweer?

Renteopslag wordt ook wel risico-opslag genoemd. De betekenis is hetzelfde. Maar wat is dat ook alweer? De bank loopt een risico wanneer u een hypotheek afsluit. Het kan zo zijn dat u de hypotheek niet (helemaal) kunt terugbetalen. Hoe hoger uw hypotheek in verhouding tot de waarde van uw woning, hoe hoger het risico voor de bank. Voor dat risico rekent de bank een renteopslag bovenop uw hypotheekrente.

Lost u voldoende af, dan loopt de bank minder risico. Uw hypotheekschuld is immers lager geworden. Helaas heeft dit niet altijd als gevolg dat uw renteopslag ook wordt verlaagd. Vaak moet u zelf in actie komen. De Consumentenbond ziet graag dat dit automatisch gebeurt, zonder uw tussenkomst.

De Woon Bewust Hypotheek van Hypotrust scoorde een 9,5 in de test van de Consumentenbond. De Woon Bewust Hypotheek wijzigt de renteopslag automatisch. Zowel aan het einde van de rentevaste periode, als tijdens deze periode.

De Consumentenbond deed grondig onderzoek

In een speciaal ontwikkelde test beoordeelde de Consumentenbond het renteopslagenbeleid van verschillende banken. Verschillende onderdelen van het beleid kwamen aan bod. Wordt de renteopslag aangepast aan het einde van de rentevaste periode? En bij welke banken kan dit tijdens de rentevaste periode? De hoogste cijfers zijn uitgedeeld aan banken die de renteopslag zowel tijdens als aan het einde van de rentevaste periode automatisch aanpassen. De Woon Bewust Hypotheek van Hypotrust kreeg een 9,5!

Bent u nieuwsgierig naar het onderzoek van de Consumentenbond?