Op zoek naar een koophuis? 5 tips voor de NVM Open Huizen Dag

Bent u op zoek naar een woning? Zaterdag 6 oktober is het weer NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag krijgt u de kans verschillende huizen zonder afspraak te bezichtigen. Met deze 5 tips gaat u goed voorbereid op pad.

1. Bereken wat u maximaal kunt lenen

De eerste stap is berekenen wat u maximaal kunt lenen. Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw financiƫle situatie. Vraag een adviseur om advies. Voor een eerste afspraak worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Zoek hier een adviseur bij u in de buurt.

Heeft u voor zaterdag geen tijd meer om langs een adviseur te gaan? Bereken uw maximale leenbedrag dan in een paar stappen via onze rekentool.

2. Breng uw woonwensen in kaart

Bekijk niet alleen wat u kunt betalen, maar ook hoeveel u wilt betalen. U wilt natuurlijk ook nog kunnen sparen voor onverwachte uitgaves en vakanties. Op de website van het Nibud kunt u diverse berekeningen maken en vindt u handige tips. Breng ook uw andere woonwensen in kaart. Bent u op zoek naar een huis met een tuin? Wilt u in de stad wonen of zoekt u liever de rust op? Wilt u dichtbij uw werk wonen en welke voorzieningen wilt u in de buurt hebben? Kortom, genoeg om over na te denken.

3. Stippel uw route uit

Met uw woonwensen op een rij, kunt u gericht op zoek naar uw droomhuis. Houd er rekening mee dat u zaterdag tussen 11:00 en 15:00 huizen kunt bezichtigen. Bepaal daarom van tevoren uw route. Kijk op Funda voor de deelnemende huizen.

4. Bereid uw bezichtiging goed voor

Op Funda vindt u veel informatie over de woning. Lees dit goed door. Bedenk welke vragen u nog wilt stellen. Waarom wordt de woning verkocht? Zijn er al veel bezichtigingen geweest? En binnen welk termijn wil de verkoper de woning verkopen? Vraag ook naar gebreken en gepland onderhoud. Hoe is het met de VvE geregeld? Meer vragen en tips vind u in het gratis e-book van Vereniging Eigen Huis.

5. Maak een afspraak met een adviseur

Heeft u uw ideale woning gevonden en overweegt u een bod uit te brengen? Maak dan een afspraak met een adviseur. Samen brengt u alle belangrijke financiƫle zaken in beeld zodat u niet voor verrassingen komt te staan.