hypotheken

Om een huis te kunnen kopen, heb je meestal een hypotheek nodig. Maar wat is dat eigenlijk, een hypotheek? Daarom zetten we hieronder de essentie van een hypotheek op een rij. Ook kan je lezen wat de verschillen tussen de verschillende Hypotrust hypotheken zijn.

Hypotheek: wat is het precies?

Je leent geld bij een bank of een andere financiële instelling. Vervolgens maak je afspraken over welk bedrag je leent en welke rente je daarvoor betaalt. Je spreekt ook af wanneer de bank die rente mag veranderen. En hoe en wanneer je de lening terugbetaalt.

Wanneer je geld leent, dan moet je daar rente voor betalen. Daarnaast moet je je aan een aantal voorwaarden houden. Als je dat niet doet, mag de hypotheekverstrekker maatregelen nemen. In het ergste geval mogen ze je huis verkopen. Je huis geeft de hypotheekverstrekker zo de zekerheid dat je terugbetaalt.

Een hypotheek van Hypotrust

Hypotrust is geen bank. Wel leen je geld via ons om een huis te kopen. Wij bieden leningen aan van verschillende banken en andere financiële instellingen. Dat kunnen ook buitenlandse instellingen zijn. Vaak kun je niet rechtstreeks bij hen lenen. Je kiest zelf welke lening het beste bij je past. Je adviseur kan je alle informatie geven die je daarvoor nodig hebt.

Overzicht

Hypotrust biedt verschillende hypotheken aan. Geen hypotheek is hetzelfde. Om het voor jou gemakkelijker te maken hebben we enkele eigenschappen op een rijtje gezet.

Hypotheek Woon Bewust Comfort profijt Elan Plus Vrij Leven
Hoelang is de offerte geldig? 4 maanden 3 maanden  4 maanden  4 maanden
Is het mogelijk de offerte te verlengen? 2 maanden nee 2 maanden Bestaande bouw: 2 maanden**

Nieuwbouw: 8 maanden**

Bestaande bouw ja ja ja ja
Nieuwbouw ja nee nee ja
Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ja ja nee ja
Zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ja* ja ja ja***

* Tot maximaal 85% v/d marktwaarde. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Bespreek met je adviseur of dit past bij jouw wensen.

**tegen bereidstellingsprovisie

***nieuwe klanten tot 80% v/d marktwaarde. Bestaande klanten die de lening willen verhogen of meenemen naar een nieuwe woning maximaal 100% v/d marktwaarde (in combinatie met EBV 106%).

Hypotrust rente

Bekijk hier de actuele hypotheekrentes van Hypotrust producten.

Zoek je adviseur

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur die je kan helpen bij het afsluiten van je hypotheek? Kijk dan in het overzicht van adviseurs waarmee Hypotrust samenwerkt.

Wat zeg je?

Bij het oriënteren voor je hypotheek kom je verschillende termen tegen die je niet meteen iets zeggen. Wij hebben de meestvoorkomende begrippen voor je op een rij gezet en uitgelegd.