onze hypotheken

Om een huis te kunnen kopen, heb je meestal een hypotheek nodig. Maar wat is dat eigenlijk, een hypotheek? Daarom zetten we hieronder de essentie van een hypotheek op een rij. Ook kan je lezen wat de verschillen tussen de verschillende Hypotrust hypotheken zijn.

Hypotheek: wat is het precies?

U leent geld bij een bank of een andere financiële instelling. Vervolgens maakt u afspraken over welk bedrag u leent en welke rente u daarvoor betaalt. U spreekt ook af wanneer de bank die rente mag veranderen. En hoe en wanneer u de lening terugbetaalt.

Wanneer u geld leent, dan moet u daar rente voor betalen. Daarnaast moet u zich aan een aantal voorwaarden houden. Als u dat niet doet, mag de hypotheekverstrekker maatregelen nemen. In het ergste geval mogen ze uw huis verkopen. Uw huis geeft de hypotheekverstrekker zo de zekerheid dat u terugbetaalt.

Een hypotheek van Hypotrust

Hypotrust is geen bank. Wel leent u geld via ons om een huis te kopen. Wij bieden leningen aan van verschillende banken en andere financiële instellingen. Dat kunnen ook buitenlandse instellingen zijn. Vaak kunt u niet rechtstreeks bij hen lenen. U kiest zelf welke lening het beste bij u past. Uw adviseur kan u alle informatie geven die u daarvoor nodig heeft.

Overzicht

Hypotrust biedt verschillende hypotheken aan. Geen hypotheek is hetzelfde. Om het voor u gemakkelijker te maken hebben we enkele eigenschappen op een rijtje gezet.

Hypotheek Woon Bewust Comfort standaard Comfort profijt Elan Plus Goede Start
Hoelang is de offerte geldig? 4 maanden  3 maanden 3 maanden  4 maanden  4 maanden
Is het mogelijk de offerte te verlengen? 2 maanden 3 maanden* nee 2 maanden 6 maanden
Bestaande bouw ja ja ja ja ja
Nieuwbouw ja ja nee nee ja
Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ja ja ja nee  ja
Zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ja ja ja ja nee

*tegen bereidstellingsprovisie

Hypotrust rente

Bekijk hier de actuele hypotheekrentes van Hypotrust producten.

Zoek uw adviseur

Bent u op zoek naar een hypotheekadviseur die u kunt helpen bij het afsluiten van uw hypotheek? Kijk dan in het overzicht van adviseurs waarmee Hypotrust samenwerkt.

Wat zegt u?

Bij het orienteren voor uw hypotheek komt u verschillende termen tegen die u niet meteen iets zeggen. Wij hebben de meestvoorkomende begrippen voor u op een rij gezet en uitlegd.