Elan Plus Hypotheek

Flexibiliteit, gemak en een goede basis

Ontdek de Elan Plus Hypotheek

Misschien wil je je eerste of volgende woning kopen, je huidige hypotheek oversluiten of een stuk ruimer gaan wonen? Grote beslissingen die het leven aangenamer maken en vragen om een passende lening. De Elan Plus Hypotheek van Hypotrust biedt je de mogelijkheid zulke stappen te zetten. Met gemak en flexibiliteit.

(!) Let op, in bovenstaande video wordt gesproken over de mogelijkheid om een overbruggingshypotheek af te sluiten als de woning nog niet verkocht is. In verband met de coronamaatregelen is dit tijdelijk niet mogelijk. Meer over het coronavirus en je hypotheek lees je hier.

De Elan Plus Hypotheek kun je niet sluiten met NHG of bij de aankoop van een nieuwbouw woning. De vaak aantrekkelijke 20 en 30 jaar vast rentes zorgen er voor dat je lang zekerheid hebt over je hypotheekkosten. Door de automatische risicoklasse aanpassing kunnen deze kosten dalen als je (extra) terugbetaalt. Daarnaast kun je de rente ook meenemen naar je volgende woning, zodat je ook echt lang gebruik kunt maken van deze rentes.

Voordelen Elan Plus Hypotheek

  • Je offerte is 4 maanden geldig en kun je kosteloos met 2 maanden verlengen. Als je de offerte stopzet nadat je de offerte hebt verlengd, moet je een annuleringsvergoeding betalen. Dit is 1% over het leningbedrag.
  • Bij tussentijds terugbetalen wordt je risicoklasse automatisch aangepast. Doordat er binnen de Elan Plus Hypotheek 6 risicoklassen zijn, heb je hier al snel voordeel van
  • Ben je zelfstandig ondernemer of flexwerker? Dan kun je – afhankelijk van je persoonlijke situatie – tot maximaal 100% van de marktwaarde van je woning lenen
  • Bij het aanbrengen van een energiebesparende voorziening (EBV) kun je tot maximaal 106% van de marktwaarde van je woning lenen
  • Je hebt de keuze uit veel verschillende rentevast periodes zoals variabele rente, 1, 3, 5, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar vast

Let op!

  • Je kunt tijdens de rentevast periode niet je risicoklasse laten aanpassen door het aanleveren van een taxatierapport. Dit kan alleen op einddatum van de rentevastperiode
  • Verlenging van de looptijd van de lening is niet mogelijk. Dit geldt ook als je een aflossingsvrije hypotheek sluit. Deze moet je op de einddatum van de hypotheek aflossen. Met bijvoorbeeld spaargeld, een nieuwe hypotheek of de opbrengst van de verkoop van jouw woning.

Je lening terugbetalen

Je betaalt de Elan Plus Hypotheek lineair, annuïtair of aflossingsvrij terug.

Kies je voor lineair, dan betaal je elke maand een even groot deel van de lening terug. Daarnaast betaal je rente. Omdat je schuld elke maand lager wordt, betaal je ook elke maand minder rente.

Bij annuïtair betaal je zolang het rentepercentage dat je betaalt gelijk blijft, tijdens de hele looptijd van je lening elke maand hetzelfde bedrag. Dit bedrag bestaat uit een maandelijkse terugbetaling en rente. De terugbetaling neemt een steeds groter deel in van je maandbedrag en de rente daarmee juist een steeds kleiner deel.

Kies je voor aflossingsvrij, dan betaal je elke maand alleen de rente over het bedrag dat je hebt geleend. Tijdens de looptijd van de lening betaal je niets terug. Aan het einde van de lening betaalt je het hele bedrag in één keer terug. Dit kun je doen met spaargeld, de verkoop van je woning of het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

De rente van de Elan Plus Hypotheek

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rentes voor een nieuwe hypotheek?

Bereken het zelf

Wil je weten hoeveel je maximaal te besteden hebt voor de aankoop van je droomwoning? Bereken hier je maximale hypotheek

De Elan Plus Hypotheek verkozen tot meest innovatieve hypotheekproduct 2017

In 2017 is de Elan Plus Hypotheek uitgeroepen tot meest innovatieve hypotheekproduct! De Gouden Lotus Award werd uitgereikt tijdens de HypoVak 2017.

Klinkt Elan je bekend in de oren?

Dat kan heel goed kloppen! Hypotrust heeft de Elan Hypotheek in 2015 geïntroduceerd. De Elan Plus Hypotheek is de opvolger hiervan. Wat betekent dit voor jou als klant? Het zijn twee losstaande producten, dus heb je nu een Elan Hypotheek, dan verandert er niks voor jou. Je hypotheek gaat niet wijzigen en je geniet van de voorwaarden waar je voor hebt getekend.