OK Hypotheek

Geen nieuwe aanvragen OK Hypotheek per 1 januari 2018

Per 1 januari stopt de OK Hypotheek voor nieuwe aanvragen. Argenta, de geldverstrekker achter de OK Hypotheek, verstrekt vanaf die datum uitsluitend nieuwe hypotheken onder eigen label. Aanvragen die ingediend zijn vóór 1 januari 2018 (uiterlijk 31 januari 2017), worden door ons gewoon nog in behandeling genomen. Aanvragen die wij na deze datum ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen.

Voor lopende OK Hypotheken verandert er niets
Onderhandse verhogingen, tweede hypotheken, verzoeken voor meeneem- en/of verhuisregeling, omzettingen of renteherziening voor bestaande OK Hypotheek leningen, worden op reguliere wijze, nu en in de toekomst, door Hypotrust verzorgd.

Bekijk hier de rentes voor bestaande hypotheken.

De OK Hypotheek: OK voor iedereen.

Geld lenen om een woning te kopen of te verbouwen, doet u graag met een goed gevoel. U wilt denken in mogelijkheden en niet in beperkingen: uw lening meenemen als u gaat verhuizen of af en toe wat extra terugbetalen als dat zo uitkomt. Met de OK Hypotheek van Hypotrust houdt u alle opties open. Deze lening is OK. Voor starters, doorstromers en alle andere huizenkopers.

Voordelen OK Hypotheek

Hieronder staan een aantal voordelen van de OK Hypotheek voor u op een rij:

  • Uw offerte is 4 maanden geldig. Als u de offerte annuleert, zijn hier geen kosten aan verbonden
  • U profiteert van rentegarantie. Dat betekent dat u altijd automatisch de laagste rente krijgt. Ook als de rente op de dag dat u bij de notaris de hypotheekakte tekent lager is dan in uw offerte
  • U kunt de rente 1, 3, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 25 of 30 jaar vastzetten
  • U kunt verschillende manieren van terugbetalen combineren. Ook de rentevaste periode kunt u zelf kiezen
  • U kunt met de OK Hypotheek ook een nieuwbouwwoning aanschaffen
  • U kunt de lening afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij Argenta Assuranties N.V., maar dit is niet verplicht
  • U kunt elk jaar 15% van de lening aflossen zonder dat u daarvoor een vergoeding betaalt
  • U kunt de lening meenemen naar een volgende woning via een meeneemregeling

Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) leent u verantwoord en veilig. Bovendien krijgt u een flinke korting op uw hypotheekrente. U bespaart al snel honderden euro’s per jaar. Meer informatie over de NHG vindt u op www.nhg.nl. Een OK Hypotheek zonder NHG is ook mogelijk.

Overlijdensrisicoverzekering

Sluit u de OK Hypotheek af met een overlijdensrisicoverzekering van Argenta Assuranties N.V.? Dan kunt u uw premie berekenen via onderstaande website.

Uw lening terugbetalen

U betaalt de OK Hypotheek lineair, annuïtair of aflossingsvrij terug. Kiest u voor lineair, dan betaalt u elke maand een even groot deel van de lening terug. Daarnaast betaalt u rente. Omdat uw schuld elke maand lager wordt, betaalt u ook elke maand minder rente.

Bij annuïtair betaalt u tijdens de hele looptijd van uw lening elke maand hetzelfde bedrag terug. Dit bedrag bestaat uit een maandelijkse terugbetaling en rente. De terugbetaling neemt een steeds groter deel in van uw maandbedrag en de rente daarmee juist een steeds kleiner deel.

Kiest u voor aflossingsvrij, dan betaalt u elke maand alleen de rente over het bedrag dat u heeft geleend. Tijdens de looptijd van de lening betaalt u niets terug. Aan het einde van de lening betaalt u het hele bedrag in één keer terug.

Bereken het zelf

Wilt u weten hoeveel u maximaal te besteden heeft voor de aankoop van uw droomwoning? Bereken hier uw maximale hypotheek.