Woon Bewust Hypotheek

Bewust en goed doordacht lenen voor uw huis.

Een huis kopen is een grote stap. Het is een keuze voor langere tijd waarbij uw toekomstplannen het uitgangspunt zijn. Soms worden die plannen werkelijkheid, soms ook niet. Daarom wilt u deze beslissing bewust en goed doordacht nemen. Gelukkig kan dat met de Woon Bewust Hypotheek van Hypotrust. Speciaal voor iedereen die bij het lenen van geld voor zijn woning niet over één nacht ijs wil gaan. Of u nu ondernemer, zzp-er of in loondienst bent.

Voordelen Woon Bewust Hypotheek

Hieronder staan een aantal voordelen van de Woon Bewust Hypotheek voor u op een rij:

  • Uw offerte is 4 maanden geldig en kunt u met maximaal 2 maanden verlengen
  • U kunt de lening afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Erfpacht en Koopcontructies zijn dan ook mogelijk. Bovendien is de Woon Bewust Hypotheek mogelijk in combinatie met een Starterslening (SVn)
  • U bepaalt zelf bij wie u de overlijdensrisicoverzekering afsluit
  • U kunt bij het aanbrengen van een energiebesparende voorziening (EBV) tot maximaal 106% van de marktwaarde van uw woning lenen. Ook als u niet kiest voor NHG is een EBV mogelijk
  • U kunt verschillende manieren van terugbetalen combineren
  • U kunt de rente 1, 5, 10, 15, 20, 25 en 30 jaar vastzetten
  • U kunt de lening meenemen naar een volgende woning via een meeneemregeling

Lenen met NHG

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) leent u verantwoord en veilig. Bovendien krijgt u een flinke korting op uw hypotheekrente. U bespaart al snel honderden euro’s per jaar. Meer informatie over de NHG vindt u op ww.nhg.nl. Een Woon Bewust Hypotheek kunt u ook zonder NHG krijgen.

Een 9,5 voor de Woon Bewust Hypotheek

De Woon Bewust Hypotheek scoorde een 9,5 in een test van de Consumentenbond. De Woon Bewust Hypotheek wijzigt de renteopslag automatisch. Zowel aan het einde van de rentevaste periode, als tijdens deze periode.

Uw lening terugbetalen

U betaalt de Woon Bewust Hypotheek lineair, annuïtair of aflossingsvrij terug. Kiest u voor lineair, dan betaalt u elke maand een even groot deel van de lening terug. Daarnaast betaalt u rente. Omdat uw schuld elke maand lager wordt, betaalt u ook elke maand minder rente.

Bij annuïtair betaalt u tijdens de hele looptijd van uw lening elke maand hetzelfde bedrag terug. Dit bedrag bestaat uit een maandelijkse terugbetaling en rente. De terugbetaling neemt een steeds groter deel in van uw maandbedrag en de rente daarmee juist een steeds kleiner deel.

Kiest u voor aflossingsvrij, dan betaalt u elke maand alleen de rente over het bedrag dat u heeft geleend. Tijdens de looptijd van de lening betaalt u niets terug. Aan het einde van de lening betaalt u het hele bedrag in één keer terug.

Actuele rente

Bent u nieuwsgierig geworden naar de rentes voor nieuw af te sluiten hypotheken? Bekijk hier de actuele rentes.

Bereken het zelf

Wilt u weten hoeveel u maximaal te besteden heeft voor de aankoop van uw droomwoning? Bereken hier uw maximale hypotheek.