bouwdepot

bouwdepot

Je kunt niet alle rekeningen betalen uit je bouwdepot. Ga je verbouwen of renoveren? Dan heb je bij het afsluiten van de lening voor je woning een verbouwplan gemaakt. In dit verbouwplan staat wat je gaat doen en hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Rekeningen die niet passen in je verbouwplan kun je niet betalen uit je bouwdepot.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kijken wij naar de termijnen in de aanneemovereenkomst. Leen je ook geld voor meerwerk? Dan is dit meerwerk ook opgesplitst in rubrieken en gelden dezelfde regels als bij een verbouwplan.

De einddatum van je bouwdepot vind je terug in Mijn Hypotrust. Maak je nog geen gebruik van Mijn Hypotrust? Dan kun je de einddatum vinden in de welkomstbrief of in het mutatieoverzicht dat je elke maand van ons ontvangt.

Je kunt het verbouwplan veranderen als dit de waarde van de woning verhoogt. Je heeft hiervoor altijd vooraf toestemming nodig. Je kunt je verbouwplan op twee manieren wijzigen:

Na ontvangst van je verzoek sturen wij je een bericht. Hierin staat vaak direct of wij je verbouwplan mogen aanpassen. Soms vragen wij om extra informatie, zoals een nieuw taxatierapport.

Let op de volgende punten als je een rekening wilt laten betalen uit je bouwdepot:

 1. Stuur alleen kopieën van rekeningen (of kassabonnen) op van werkzaamheden of producten die zorgen voor een betere staat van je woning. En die passen in je verbouwplan. Wij betalen niet uit op basis van offertes of bestelbonnen die nog niet zijn betaald. Heb je een offerte én een betaalbewijs? Stuur deze dan allebei op. Dit verkleint je kans op een afwijzing van betaling uit je bouwdepot
 2. Hypotrust accepteert geen rekeningen (of kassabonnen) met een aankoopdatum die vóór de datum van de uitgebrachte offerte ligt. Als de offerte op 20 november is uitgebracht. Dan kun je alle kassabonnen en facturen met een datum ná 20 november indienen
 3. Het onderpandadres op de rekeningen (of kassabonnen) moet gelijk zijn aan het nieuwe adres
 4. Stuur alleen rekeningen op met een Nederlands bankrekeningnummer. Wij betalen niet aan buitenlandse bankrekeningnummers
 5. Stuur je een kopie op van een rekening van een bedrijf? Zorg dan dat de volgende gegevens op de rekening staan: bedrijfsnaam, adres, plaatsnaam, telefoonnummer, bankrekeningnummer en Kamer van Koophandel-nummer
 6. Stuur je een kopie op van een kassabon? Zorg dan dat de bedrijfsnaam en het adres van het bedrijf op de kassabon staan. Let op! Een pinbon is niet voldoende

Je kunt meerdere kassabonnen opsturen en laten betalen uit je bouwdepot. De aankopen die bij deze kassabonnen horen, moeten wel binnen je verbouwplan passen.

Kopieer de kassabonnen op een A4 papier. Je mag meerdere kassabonnen op één A4 papier kopiëren. Let op! De bonnen op het A4 papier moeten wel horen bij dezelfde code van je verbouwplan. Vergeet niet om op ieder A4 papier je handtekening te zetten. Heb je de lening samen met iemand anders? Dan moet je allebei je handtekening zetten. Een paraaf is niet voldoende.

Zonder rekening, kassabon of ander betaalbewijs betalen wij niets uit je bouwdepot. Heb je het product gekocht vanaf je eigen bankrekening? Dan kun je een orderbevestiging opsturen van dit product samen met een kopie van je rekeningoverzicht (waarop wij deze aankoop kunnen zien).

De orderbevestiging moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • het adres van je woning staat op de orderbevestiging
 • de orderbevestiging is heel nauwkeurig omschreven (wij zien direct wat je hebt gekocht en voor welk bedrag)

Wanneer je via Mijn Hypotrust een declaratie indient kun je selecteren dat je het bedrag aan jezelf wilt laten betalen. Maak je nog geen gebruik van Mijn Hypotrust? Download dan het formulier ‘betalen uit bouwdepot‘. Op dit formulier kun je aankruisen dat je het bedrag aan jezelf wilt laten betalen. Zo betalen wij een rekening aan jou die je hebt voorgeschoten.

Let op! Stuur naast de rekening die je wilt betalen ook een kopie van je rekeningoverzicht mee. Zo kunnen wij controleren of de rekening ook echt van je bankrekeningnummer is betaald.

Wanneer je een rekening met spoed uit je bouwdepot wilt betalen, dan doe je het volgende:

 1. Vul het formulier ‘Betalen uit bouwdepot’ zorgvuldig in.  Schrijf het woord ‘SPOED’ bij de regel van de rekening die je met spoed wilt betalen. Zet ook het woord ‘SPOED’ op de kopie van de rekening. Vergeet niet je handtekening te zetten op het formulier én de rekening(en)
 2. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier met de rekening of rekeningen op naar:
  Hypotrust
  t.a.v. Operational Services
  Postbus 2936
  3000 CX Rotterdam
 3. Heb je binnen 2 werkdagen geen bericht van ons ontvangen? Bel dan je Customer Support Team. Onze medewerkers vertellen je dan aan de telefoon of je spoedbetaling kan worden uitgevoerd.

Let op! Een spoedbetaling kost geld. Hoeveel je betaalt hangt af van je geldverstrekker.

Nadat wij je verzoek en alle gevraagde documenten hebben ontvangen, besluiten wij binnen 6 werkdagen of wij de rekeningen betalen.

Betalen wij de rekening niet? Dan ontvang je van ons bericht. Betalen wij de rekening wel? Dan hoort je niets. Ieder maand ontvang je een mutatieoverzicht. In dit overzicht staat welke rekeningen wij die maand uit je bouwdepot hebben betaald.

Je ontvangt geen bevestiging wanneer wij een rekening uit je bouwdepot betalen. Je kunt wel de voortgang van je bouwdepot volgen via Mijn Hypotrust.

In de eerste week van een nieuwe maand ontvang je van ons een mutatieoverzicht per post. Met dit mutatieoverzicht kun je controleren welke rekeningen wij uit je bouwdepot hebben betaald.

Ik wil mijn bouwdepot stopzetten via Mijn Hypotrust

Wanneer je een declaratie indient, kun je aangeven dat dit je laatste declaratie is. Doe je dit niet? Dan wordt je bouwdepot automatisch stopgezet als je deze helemaal verbruikt hebt of als de looptijd van het bouwdepot is verstreken.

Je bouwdepot schriftelijk stopzetten

Bij de welkomstbrief die je van ons hebt ontvangen, vind je een formulier ‘stoppen bouwdepot‘. Vul dit formulier in en stuur het naar Hypotrust op per post of naar info@hypotrust.nl.

Ben je het formulier kwijt? Vul hier het formulier in, onderteken het en stuur het in naar info@hypotrust.nl