jaaropgave

jaaropgave

Elk jaar ontvang je van ons een jaaropgave. Dit is een totaaloverzicht van alle bedragen die je in het jaar moest betalen en van alle bedragen die je in het jaar hebt ontvangen. De jaaropgave bevat de fiscale gegevens die je kunt gebruiken voor je belastingaangifte.

De jaaropgaven over 2019 zijn vanaf 13 januari te downloaden via Mijn Hypotrust.

Een kopie van je jaaropgave vul je kun je vinden op Mijn Hypotrust of het contactformulier invullen. Je ontvangt dan op korte termijn een kopie van je jaaropgave.

Als je het niet eens bent met de inhoud van de jaaropgave, kun je contact met ons opnemen. De juiste contactgegevens staan onderaan je jaaropgave.

Ja, in het vorige jaar heb je namelijk nog wel rente betaald. Deze staat vermeld op je jaaropgave.

Je hebt je lening helemaal terugbetaald (afgelost). Je hebt hierdoor geen lening meer.

Bij deze leningvorm betaal je alleen rente en betaal je niets terug. Je moet de lening aan het einde van de looptijd in één keer terugbetalen. Hoe je dit doet, bepaal je zelf.

Bij deze leningvorm betaal je alleen rente en premie voor je beleggingsrekening of beleggingsverzekering. Je betaalt niets terug op je lening. De lening moet je op het einde van de looptijd in één keer terugbetalen met de waarde van de beleggingsrekening of beleggingsverzekering.

Je krijgt daarover ieder jaar informatie van je levensverzekeraar of je vermogensbeheerder. Heb je deze informatie niet ontvangen? Vraag deze dan zelf op. Het is belangrijk dat je weet hoeveel waarde je opbouwt met je levensverzekering of je beleggingsrekenining. Hiermee moet je namelijk (een deel van) je lening terugbetalen.

Heb je een spaarverzekering van Argenta Assuranties N.V.? Dan staan deze gegevens op je jaaropgave.

Dit bedrag geeft aan hoeveel rente je hebt ontvangen over het geld in je bouwdepot. Dit bedrag moeten wij melden aan de Belastingdienst. Dat is onze meldingsplicht.

Toen je de lening afsloot, spraken we af dat je per jaar een maximaal bedrag van je lening vergoedingsvrij extra mag terugbetalen. Het bedrag dat je extra hebt terugbetaald, is hoger geweest dan dat wij hebben afgesproken. Hiervoor heb je extra kosten betaald. Dit bedrag staat bij ‘vergoeding contante waarde’.

Ja, de aflossing voor de maand december is verwerkt in het totale bedrag van je lening per 31 december. De aflossing voor de maand december betaal je in januari van het volgende jaar.

Als je een bedrag extra terugbetaalt, wordt je totale lening lager en betaal je minder rente. Je betaalt de rente achteraf. De rente over de maand december wordt in januari van het volgende jaar van je bankrekening afgeschreven. De rente over de maand december wordt verwerkt in de jaaropgave van het volgende jaar.

Het bedrag dat je extra hebt terugbetaald in de maand december is door ons ontvangen, maar was nog niet door ons verwerkt. Je extra terugbetaling is wel verwerkt met de datum waarop wij je bedrag hebben ontvangen. Hierdoor wordt er rekening gehouden met de rente. Over je extra terugbetaling heb je een brief gekregen. Deze brief kun je gebruiken om bij je aangifte aan de Belastingdienst je totale lening per 31 december aan te passen. Een aanpassing op je jaaropgave is hiervoor niet nodig.