hypotheek aanpassen

Uw wensen, gezinssituatie en ook woonsituatie veranderen. Wilt u daarom uw afspraken met ons over uw hypotheek wijzigen? Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Meer lenen

Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld omdat u uw huis wilt verbouwen? Sommige mensen sluiten hiervoor een persoonlijke lening af, anderen verhogen de lening voor hun huis of nemen een tweede lening. Dat kan soms voordeliger zijn. Uw adviseur kunt u een passend advies geven wat voor u het beste past.

Meer terugbetalen

Wanneer u geld via ons leent, dan spreken wij af hoeveel u iedere maand aan ons terugbetaalt. Daarnaast mag u ieder jaar een extra bedrag terugbetalen. Maar uw lening eerder terugbetalen heeft voor- en nadelen. Voor sommige mensen kan het verstandiger zijn om extra te sparen. Uw hypotheekadviseur kunt u adviseren wat er in uw persoonlijke situatie de beste keuze is.

Hypotheek meenemen

Een nieuwe hypotheek is niet altijd voordelig voor u. Bijvoorbeeld als de rente voor uw huidige lening lager is dan voor een nieuwe lening. Wilt u liever uw huidige rente en voorwaarden houden? Soms kan dat. Kijk in de voorwaarden van uw hypotheek of u een verhuisregeling heeft. Die regelt dat u uw hypotheek kunt meenemen naar een nieuw huis.

Rentevastperiode loopt af

Wanneer u voor een lening kiest, dan betaalt u rente. U kiest zelf voor welke periode u de rente vastzet. Tijdens die periode verandert de rente niet. Dit heet de rentevastperiode. Is die periode afgelopen? Dan ontvangt u drie maanden voordat de periode afloopt van ons een brief. Hierin doen we u een voorstel met een nieuwe rente. Bespreek met uw adviseur of dit voorstel past bij uw persoonlijke situatie. Zorg wel dat u op tijd aan ons laat weten wat uw keuze wordt.

Eerder uw rente veranderen

U kunt eerder uw rente veranderen. U moet dan misschien wel een vergoeding betalen. Als u de rente verandert aan het einde van de periode, dan hoeft u hier geen vergoeding voor te betalen. Overleg altijd eerst met uw adviseur, hij weet precies wat de gevolgen voor u zijn.

Meer informatie

Bent u op zoek naar de huidige rentes? Bekijk deze hier voor alle Hypotrust hypotheken.