verbouwen

U bent van plan om te gaan verbouwen? Misschien heeft u hier al voor gespaard. Of wilt u misschien iets meer lenen voor de verbouwing? Hier kunt u een bouwdepot voor aflsuiten.

Wat is een bouwdepot?

U gaat een huis kopen, maar u wilt ook meteen gaan verbouwen. Als u dit bij de aankoop van de woning besluit dan kunt u dat meteen regelen. Het bedrag dat u voor de verbouwing leent, komt dan op een speciale bankrekening. Dit noemen we een bouwdepot. De facturen en bonnen van de verbouwing kunt u uploaden in Mijn Hypotrust. Wij betalen deze van de speciale bankrekening.

Hoe lang gebruikt u een bouwdepot?

Bij het afsluiten van de lening voor uw woning maakt u afspraken. Ook over hoelang u het geld in uw bouwdepot mag gebruiken. Wilt u weten wanneer uw bouwdepot stopt? Kijk dan op Mijn Hypotrust. Hier ziet u de status en een overzicht van de wijzigingen binnen uw bouwdepot. Of op het mutatieoverzicht dat u ieder maand per post ontvangt.

Uw verbouwplan en bouwdepot

Gaat u verbouwen of renoveren? Dan maakt u bij het afsluiten van uw lening ook een verbouwplan. Hierin staat wat u gaat doen en hoeveel geld u hiervoor nodig heeft. Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kijken wij naar de termijnen in de aanneemovereenkomst. Leent u ook geld voor meerwerk? Dan is dit meerwerk ook opgesplitst in rubrieken en gelden dezelfde regels als bij een verbouwplan.

U wilt iets veranderen in uw verbouwplan

U kunt uw verbouwplan veranderen als dit de waarde van uw woning verhoogt. Wel moet u hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan Hypotrust. Hoe kunt u dit regelen? Log in bij Mijn Hypotrust en ga naar het kopje Bouwdepot.

Bouwdepot stoppen

Wanneer u uw bouwdepot wilt stoppen, dan kunt u dit ook aan ons door geven via Mijn Hypotrust. Wij beëindigen vervolgens uw bouwdepot.

Meer lenen

Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld omdat u uw huis wilt verbouwen? Sommige mensen sluiten hiervoor een persoonlijke lening af, anderen verhogen de lening voor hun huis of nemen een tweede lening. Dat kan soms voordeliger zijn. Uw adviseur kunt u een passend advies geven wat voor u het beste past.

Meer informatie

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een bouwdepot.