verbouwen

U bent van plan om te gaan verbouwen? Mogelijk heeft u hier al voor gespaard. Of wilt u misschien iets meer lenen voor de verbouwing?

Wat is een bouwdepot?

U gaat een huis kopen, maar u wilt ook meteen gaan verbouwen. Als u dit bij de aankoop van de woning besluit dan kunt u dat meteen regelen. Het bedrag dat u voor de verbouwing leent, komt dan op een speciale bankrekening. Dit noemen we een bouwdepot. De facturen en bonnen van de verbouwing stuurt u naar Hypotrust. Wij betalen deze van de speciale bankrekening.

Hoe lang gebruikt u een bouwdepot?

Bij het afsluiten van de lening voor uw woning maakt u afspraken. Ook over hoelang u het geld in uw bouwdepot mag gebruiken. Wilt u weten wanneer uw bouwdepot stopt? Kijk dan in de welkomstbrief die u van ons heeft ontvangen bij het afsluiten van de lening. Of op het mutatieoverzicht dat u ieder maand ontvangt.

Uw verbouwplan en bouwdepot

Gaat u verbouwen of renoveren? Dan maakt u bij het afsluiten van uw lening ook een verbouwplan. Hierin staat wat u gaat doen en hoeveel geld u hiervoor nodig heeft. Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kijken wij naar de termijnen in de aanneemovereenkomst. Leent u ook geld voor meerwerk? Dan is dit meerwerk ook opgesplitst in rubrieken en gelden dezelfde regels als bij een verbouwplan.

U wilt iets veranderen in uw verbouwplan

U kunt uw verbouwplan veranderen als dit de waarde van uw woning verhoogt. Wel moet u hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan Hypotrust. Hoe kunt u dit regelen? Kijk bij de FAQ en stuur het formulier naar ons op.

Bouwdepot stoppen

Wanneer u uw bouwdepot wilt stoppen, dan kunt u dit aan ons door geven via een formulier. U kunt dit formulier invullen en naar ons opsturen. Wij beëindigen vervolgens uw bouwdepot.

Meer informatie

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een bouwdepot.