Toegankelijkheid links Ga naar de hoofdinhoud

Bouwdepot

Transcript bij de video 'Hypotrust Verheldert: Bouwdepot'

Heb je een leuke woning op het oog, maar moet er toch wel het een en ander aan verbouwd worden? Je kunt natuurlijk de verbouwing met eigen geld betalen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om de verbouwingskosten - of een gedeelte daarvan - op te nemen in je hypotheek? In deze video meer over het bouwdepot. 

Als je jouw woning wilt verbouwen of verduurzamen en je wilt dit meenemen in je hypotheek, dan wordt jouw maximale hypotheek gebaseerd op de woningwaarde na de verbouwing. Hou er rekening mee dat het geld dat je investeert bij de verbouwing vaak niet gelijk staat aan de waardestijging van je woning. Je ziet vaak iets meer dan de helft van het geïnvesteerde geld terug in de waardevermeerdering van het huis. Hierdoor kan je niet alle verbouwkosten meenemen in je hypotheek en zal je ook eigen geld in moeten leggen. 

Door middel van een verbouwplan laat jij ons weten hoeveel geld je nodig denkt te hebben voor de verbouwing. Wij zetten het geld voor de verbouwing dan op een aparte rekening, beter bekend als een bouwdepot. Je kan uit het bouwdepot alleen de rekeningen betalen die je hebt opgenomen in je verbouwplan. Zo weten wij zeker dat je het geleende geld ook echt voor de verbouwing gebruikt en niet voor die ene mooie sportauto. 

Afhankelijk van het Hypotrustproduct is een bouwdepot minimaal negen maanden en maximaal enkele jaren geldig. Over het niet opgenomen bedrag van het bouwdepot ontvang je een rentevergoeding. Deze wordt verrekend met de hypotheekrente die met jou is afgesproken. Heb je aan het einde van de verbouwing nog geld in het bouwdepot zitten, dan wordt dit bedrag afgelost op je hypotheek. 

Het declareren van een rekening doe je het snelst via de Mijn Hypotrustomgeving. Wij ontvangen graag een goede kopie of een foto van de rekeningen of kassabonnen waar duidelijk op staat waar het voor bedoeld is. 

Wil je meer weten over het bouwdepot? Bekijk dan onze website.