verbouwen

Je bent van plan om te gaan verbouwen? Misschien heb je hier al voor gespaard. Of wil je misschien iets meer lenen voor de verbouwing? Hier kun je een bouwdepot voor afsluiten.

Wat is een bouwdepot?

Je gaat een huis kopen, maar je wil ook meteen gaan verbouwen. Als je dit bij de aankoop van de woning besluit dan kun je dat meteen regelen. Het bedrag dat je voor de verbouwing leent, komt dan op een speciale bankrekening. Dit noemen we een bouwdepot. De facturen en bonnen van de verbouwing kun je uploaden in Mijn Hypotrust. Wij betalen deze van de speciale bankrekening.

Hoe lang gebruik je een bouwdepot?

Bij het afsluiten van de lening voor je woning maak je afspraken. Ook over hoelang je het geld in je bouwdepot mag gebruiken. Wil je weten wanneer je bouwdepot stopt? Kijk dan op Mijn Hypotrust. Hier zie je de status en een overzicht van de wijzigingen binnen je bouwdepot. Of op het mutatieoverzicht dat je iedere maand per post ontvangt.

Je verbouwplan en bouwdepot

Ga je verbouwen of renoveren? Dan maak je bij het afsluiten van je lening ook een verbouwplan. Hierin staat wat je gaat doen en hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kijken wij naar de termijnen in de aanneemovereenkomst. Leen je ook geld voor meerwerk? Dan is dit meerwerk opgesplitst in rubrieken en gelden dezelfde regels als bij een verbouwplan.

Je wilt iets veranderen in je verbouwplan

Je kunt je verbouwplan veranderen als dit de waarde van je woning verhoogt. Wel moet je hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan Hypotrust. Hoe kun je dit regelen? Log in bij Mijn Hypotrust en ga naar het kopje Bouwdepot.

Bouwdepot stoppen

Wanneer je je bouwdepot wilt stoppen, dan kun je dit ook aan ons door geven via Mijn Hypotrust. Wij beëindigen vervolgens je bouwdepot.

Meer lenen

Heb je extra geld nodig, bijvoorbeeld omdat je je huis wilt verbouwen? Sommige mensen sluiten hiervoor een persoonlijke lening af, anderen verhogen de lening voor hun huis of nemen een tweede lening. Dat kan soms voordeliger zijn. Je adviseur kan je een passend advies geven wat voor jou het beste past.

Meer informatie

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een bouwdepot.